Günümüzün Popüler Uygulamalarından Online Eğitim Sitesi Kurma

  • Ana Sayfa
  • Makale
  • Günümüzün Popüler Uygulamalarından Online Eğitim Sitesi Kurma

Günümüzde online eğitimin önemi artmış ve geleneksel eğitimine bir alternatif olmaktan ziyade artık kaçınılmaz bir platform olduğu anlaşılmıştır. Sınırları ortadan kaldıran, her yerden insanın bir araya gelmesini sağlayan online eğitim siteleri, belli konularla ilgili öğretim sağlamasının yanında farklı alanlardan birçok konuyu da kullanıcılara sunabilmektedir. Kendi alanı dışında faklı konulara ilgi duyanlar için online eğitim siteleri oldukça yararlıdır. Ayrıca işe girişlerde oldukça yararlı olan sertifikalar da, online eğitim siteleri üzerinden alınan eğitim sonunda verilmekte ve giderek yaygın bir hale gelmektedir. Online eğitimin sağladığı bu imkanlar, insanları kendi eğitim sitelerini açmaya yöneltmiştir. Sizlerde yetenek ve bilgilerinizi paylaşarak kendinize ait bir online eğitim sitesi kurabilir, hatta bundan para kazanabilirsiniz. Bu konuda en kullanışlı platform ise WordPress olarak karşınıza çıkmaktadır. WordPress üzerinden online eğitim vermek için yapmanız gereken bazı şeyler bulunmaktadır.

Online Sitenizin Kimliğini Oluşturmak

Sitenizin içeriğini oluşturmadan önce sitenizin yüzünü oluşturacak isim belirleme işlemini gerçekleştirmelisiniz. Ayrıca isminize uygun bir alan adı da almanız gerekmektedir. İsim ve alan belirleme işlemlerinizde yaratıcı olmanız çok önemlidir. Kolay hatırlanan ve akılda kalıcı isimler tercih etmek saygınlığınızı arttıracaktır. Alan adınızı belirlerken mutlaka kontrol etmeli daha önce kullanılmamış olmasına dikkat etmelisiniz.

Eklentilerle Online Eğitim Sitenizi Zenginleştirin

WordPress’te eklentiler sayesinde birçok şeyi kolayca yapabileceksiniz. Hiçbir teknik bilgi gerektirmeden herkes bu eklentiler sayesinde site kurmadan video depolamaya kadar her şeyi tek bir çatı altında halledebilecektir. Bu eklentilerden en çok kullanılanı Tutor LMS ve WooCommerce olarak bilinmektedir. Tutor LMS, ücretli ve ücretsiz sunduğu hizmetlerle online eğitimin verimliliğini arttırmayı hedeflemektedir. WooCommerce ise tamamen ücretsiz olup bir e-ticaret eklentisidir ve online eğitim sisteminden para kazanma işlemlerini gerçekleştirmektedir.

Online Eğitim Sitelerinde Videoların Sunumu

Online eğitim sitelerinin en önemli parçasını oluşturan eğitim videolarının saklanması ve yayınlanması için bir yere ihtiyacınız olacaktır. Bunun için video hosting platformları bulunmaktadır. Ücretli ve ücretsiz olarak bulabileceğiniz bu platformları, sitenizin kullanımına ve beğeniye göre seçim yapabilirsiniz. En popüler ücretli posting platformu vooPlayer, güvenilirlik açısından da oldukça etkilidir. Ücretsiz platform seçeneklerinden ise Youtube en çok kullanılandır. Online eğitim sitenizden para kazanma gibi bir derdiniz de yoksa Youtube, etkili bir platform olacaktır.

Etkili Bir Tema İle Online Eğitim Sitenizi Bir Adım Öne Çıkarın

WordPress, kullanıcılarına sunduğu temalarla sitenizin görünürlüğünü arttırmanıza yardımcı olmaktadır. Ancak yaratıcı ve farklı bir görünüm istiyorsanız ücretli ve ücretsiz çok sayıda temayı da LMS platform bazlı olarak bulabilirsiniz.

WordPress’te Kurs Oluşturma

Sitenizi tasarladıktan sonra eğitim kurslarınızı oluşturabilirsiniz. İki tür kurs oluşturma yolu vardır. Bunlardan ilki, Back-end kurs oluşturucu iken diğeri Front-end kurs oluşturucudur. Her iki kurs oluşturma şekline göre kurslarınızın içeriğini, başlık, etiket, zorluk seviyesi gibi çeşitli özelliklere sahiptir. Ayrıca her iki kurs oluşturucuda Quiz ekleme seçeneği bulunmaktadır. Online eğitim açısından oldukça etkili olan bu değerlendirme şeklini kolayca kullanabilirsiniz.

müşteri paneline ulaş, eğer üyeliğiniz yoksa

© 2022 Hostragons Global Ltd. Tüm hakları saklıdır. Hostragons® tescilli ticari markadır.

Language »