WordPress İstemeyen Spam Yorumları Engelleme


Giriş.

WordPress üzerinde sürekli olarak istenmeyen spam yorumları zaman zaman alabiliyoruz. Hatta bazen öyle bir hal alıyor ki günde 1000-2000 ya da daha fazla yorumları silmek zorunda kalabiliyoruz. Bunun için bizlere WordPress üzerinde bulunan Akismet eklentisi yardımcı olabilmektedir. Üstelik bu eklenti ücretsiz olarak bizlere spam yorumları engellemekte yardımcı olmakta. Eklentiyi kurduğumuzda extra olarak hiç bir ayar yapmadan API keyi girdiğimizde sistem tamamen hazır hale geliyor ve artık istenmeyen spam yorumlar otomatik olarak işaretlenip çöp kutusuna taşınıyor ve ilerleyen süreçte bunlar tamamen siliniyor. Eklentinin kurulumu ise sadece 3 aşamadan oluşuyor bunları sizlere göstereceğiz ve ayrıca videolu bir anlatımda sunacağız.

Akismet Eklentisini WordPress Üzerine Kurulumu

Öncelikle WordPress admin paneline girip eklentiler bölümünden Akismet eklentisi yüklü değil ise yüklüyoruz. Bunun için Admin Panel – Eklentiler – Yeni Ekle bölümünü takip ederek Akismet Spam Protection eklentisine Şimdi Kur butonunu kullanarak kurulumu yapıyoruz. Butona tıkladıktan sonra Yükleniyor kısmını bir kaç saniye bekledikten sonra Etkinleştir butonu ile artık kurulum tamamen yapılmış olacaktır ve sonra ki işlemlerde API anahtarı alıp eklentiye giriş yapmak kalıyor.

Akismet Ücretsiz API anahtarı nasıl alınır ve uygulamaya entegre edilir?

Akismet eklentisini kurduktan sonra bizlere 2 adet seçenek sunulmaktadır. Bu seçeneklerde Akismet hesabınızı kurun ve Manuel Olarak API key girişi yapın şeklinde. Burada Akismet hesabınızı kurun kısmı ile devam ettiğinizde sizlerden bir akismet hesabı oluşturmanızı ve otomatik olarak API anahtarının girişini sağlamakta yardımcı olmaktadır. 2.Seçenek ise Manuel API anahtarı giriş kısmıdır. Burada iki seçeneği de kullanabilirsiniz. Bizler Manuel olarak giriş yapıyoruz akismet.com üzerinden bir üyelik alarak fakat tabii ki sizler panel üzerinden de üyelik alarak otomatik giriş yapabilirsiniz.

 

Sonuç

Evet arkadaşlar API anahtarını girdikten sonra kurulumumuz artık tamamıyla tamamlanmış oluyor extra bir işlem yapmamız gerekmiyor. Akismet eklenti ayarları olduğu gibi kalabilir. Ayrıca videolu anlatım içinde hemen alt tarafta ki videoyu izleyip Akismes Free Kurulumunu tamamlayabilirsiniz.

müşteri paneline ulaş, eğer üyeliğiniz yoksa

© 2022 Hostragons Global Ltd. Tüm hakları saklıdır. Hostragons® tescilli ticari markadır.

Language »