WordPress Siteleri İçin En İyi 10 Rezervasyon Eklentisi


Rezervasyonla müşteri kabul ediyorsanız rezervasyon bölümünüzün her zaman güçlü olması gerekir. İşletmenizin web sitesini kuracağınız sırada SEO’nuzun en iyi şekilde yapılmış olması ve temanızın kullanıcı dostu güzel bir tema olması yetmeyebilir. Bu noktada müşterilerinizin rezervasyonlarını en kısa sürede yerine getirebilmesi adına mutlaka rezervasyon eklentisi kullanma yoluna gitmelisiniz. Kullanabileceğiniz rezervasyon eklentilerinin birbirinden farklı özellikleri bulunurken boş yerleri gösterme, online ödeme yapabilme gibi birçok imkanı bir arada sunduğunu görüyoruz. Yazımızda sizlere WordPress siteleri için en iyi 10 rezervasyon eklentisi hakkında bilgi vereceğiz.

Rezervasyon Eklentileri Hangi Sitelerde Kullanılabilir?

WordPress rezervasyon eklentisi kullanacağınız noktada işletmenizin ve sitenizin bu rezervasyon eklentisi için uygun olması gerekir. Rezervasyon eklentilerini en sık şekilde kullanmakta olan platformlar şu şekildedir:
  • Kiralama hizmeti veren firmalar: Oda kiralama veya araba kiralama hizmeti vermekte olan platformlarda mutlaka rezervasyon sistemlerinin oluşturulmuş olması gerekmektedir.
  • Biletleme hizmeti veren firmalar: Uçak bileti, tren bileti veya otobüs bileti satışı yapıyorsanız rezervasyon sisteminin kurulmuş olmasıyla beraber hem müsait tarihleri gösterebilir hem de rezervasyonları yaptırabilirsiniz.
  • Randevulu hizmet veren meslek grupları: Doktorlar, psikologlar, avukatlar randevu saatleri üzerinden hizmet vermektedir. Bu tarz profesyonel meslek gruplarında olan kişiler randevu sistemlerini sitelerine ekleyerek rezervasyon yaptırabilmektedir.

WordPress rezervasyon eklentileri sitenizde fonksiyonel bir değer meydana getirecek ve düzenli ziyaretçi sağlamanıza da yardımcı olacaktır. Sitenizde yer alan işlemlerin kullanıcı deneyimini artırdığına özen göstermelisiniz.

Ücretsiz Rezervasyon Eklentileri

Rezervasyon eklentileri için ücret ödemek istemediğiniz takdirde ücretsiz bir şekilde kullanabileceğiniz eklentiler de mevcuttur. Ücretsiz WordPress rezervasyon eklentileri şu şekildedir:

Booking Calendar

Rezervasyon denildiği zaman akıllara ilk gelenler içerisinde Booking Calendar ön sıralarda yer almaktadır. 2009 yılından beri aramızda olan eklenti günümüze kadar 1 milyonun üzerinde indirilmeye sahiptir. Çoklu dil desteğinin olması ve arayüzünün çok kullanışlı olması sorun yaşanmadan kullanılabilmesini sağlar. En fazla dikkat çeken bazı özellikleri şu şekildedir:

  • Müşterilerinizin sitenizde kolay bir şekilde gezinebilmesi adına esnek bir hizmet şekli sunulmaktadır. Rezervasyon yaptırmak isteyen kişiler en kısa sürede rezervasyonlarını yerine getirebilmektedir. Çift randevu gibi durumların sistem önüne geçmektedir.
  • Sizlere gelen randevuları onaylama veya reddetme imkanı da verilmektedir. Yönetici panelinden randevuları kontrol atlına alabilirsiniz.
  • Randevularınızın senkronizasyonunu yapabilmenize de yardımcı olunmaktadır. Farklı platformlarda yer alan takvim bültenlerini içeri aktarmanız mümkündür. Bunun yanı sıra Google Calendar ile de entegrasyon sağlayabilirsiniz.

Appointmen Calendar

Kafa karıştırmayan, açık, sade bir randevu sistemi arayışında olan kişiler ücretsiz bir eklenti aradıkları sırada Appointment Calendar’ı tercih edebilmektedir. Burada dosyayı arşivden çıkararak WordPress sistemini de eklenti dizininize ekleme yoluna gidebilirsiniz. Doktorlar, psikologlar, avukatlar ve kuaförler gibi randevuyla hizmet vermekte olan meslek grupları için son derece profesyonel bir platformdur. Appointmen Calendar eklentisinin dikkat çekmekte olan özellikleri ise şu şekildedir:

  • Admin arayüzünüzü kullanarak kendi randevu sisteminizi oluşturabilmeniz mümkündür. Aynı zamanda yönetimi de buradan yerine getirebilirsiniz.
  • Bir sayfaya veya yazıya randevu için takvim ekleyebilmeniz mümkündür.
  • Kendi programınızda randevu vermek istemediğiniz saatler olduğu takdirde bunları ayarlayarak o saatlere randevu alınmasının önüne geçebilirsiniz.
  • Randevu bilgilendirme epostaları alabilirsiniz.

WP Simple Booking Calendar

Son derece basit bir eklenti olan WP Simple Booking Calendar eklentisi, genel anlamda sizin müsait olup olmadığınızı müşterilerinize gösterebilme adına oluşturulmuştur. Eklenti sayesinde müşterileriniz müsait olup olmadığınızı net şekilde görebilir ve randevu alabilme yoluna gidebilmektedir. Eklentinin ücretli ve Premium olmak üzere iki özelliği bulunur. Premium özelliğini kullanan kişilere şu imkanlarda sağlanmaktadır:

  • Tarihler arasından birkaç tanesini seçebilme imkanınız vardır ve sizlere son derece basit bir düzenleme yapısı sağlar.
  • Senkronizasyonu son derece kolay bir şekilde yapılabilmektedir. Senkronizasyon özelliğinin olması takviminizi diğer platformlarla da bağlayabilmenize yardımcı olur.
  • Farklı takvimleri sadece tek bir genel bakışla birleştirebilmeniz mümkündür.
  • Takviminizin görünümünü kolaylıkla düzenleyebilme ve özelleştirebilme imkanına sahip olursunuz.

Binpoint Booking System

Eklentilerinin ücretli ve ücretsiz versiyonları arasında ciddi faklar bulunmaktadır. Binpoint Booking System eklentisinde sizlere ücretsiz versiyonda da birçok özellik bir arada sunulabilmektedir. Çok kullanışlı olan birçok özellik sizlere ücretsiz olan versiyonda sunulur. Özellikle kullanım kolaylığının olması ve genel anlamda basitleştirilmiş bir arayüze sahip olması sizlere sitenizde rahatlıkla tercih edebileceğiniz bir eklenti olmasını sağlar. Eklentide yer almakta olan bazı özellikler şu şekildedir:

  • Eklentinin WooCommerce entegrasyonu bulunmaktadır. Online mağaza kuracaksanız veya hazırda kurmuş olduğunuz bir mağaza varsa eklentiyi bu entegrasyonla da sorunsuz kullanabilmeniz mümkündür.
  • AjaX bazlı takvim ile sizlere hizmet verilmekte olduğundan dolayı değişiklik yapma yoluna gideceğiniz noktada herhangi bir sayfa yenilemesi yapmanıza izin vermeyecektir. Farklı zaman dilimleri içi de ayarları desteklemektedir.
  • Kupon oluşturma imkanı gibi imkanlar da verdiğinden dolayı müşterilerinize özel teklifler sunabilmeniz mümkündür.

Bookly

Belirtmiş olduğumuz bir önceki eklenti gibi bu eklentinin de ücretsiz versiyonunda birçok özellik yer alır. Rezervasyon adına son derece kullanışlı bir eklenti konumdadır. Mobil duyarlı bir eklenti olduğu için müşterilerinin hangi cihaz üzerinden rezervasyon yapacak olursa olsun en basit şekilde işlemlerini yerine getirebilir. Bu noktada eklentinin bazı özellikleri şu şekildedir:

  • Gereksiz veri girişlerini saklamadığı için rezervasyon işlemleri hemen yerine getirilebilmektedir.
  • Rezervasyon formunu kendi zevkimize ve ihtiyaç duyduğunuz bilgilere göre özelleştirebilirsiniz.
  • Sizlere WPML eklenti desteği sağlanmaktadır. Bildirimlerle arayüzü 40 farklı dile çevirebilirsiniz.

Ücretli WordPress Rezervasyon Eklentileri

Sizlere son derece kullanışlı WordPress eklentileri hakkında bilgi verdik. Bunların yanı sıra daha fazla özelliğe sahip olmak istediğiniz zaman ücretli olan eklentileri tercih edebilirsiniz. En iyi ücretli WorPress rezervasyon eklentileri şu şekildedir:

Amelia

Son derece güçlü bir WordPress rezervasyon eklentisi olan Amelia, kullanıcıların da son derece rahat adımlarla rezervasyon yapabilmesine yardımcı olur. Fitness merkezleri, doktorlar, avukatlar, güzellik salonları gibi meslek grupları randevu işlemlerini yaptıracağı sırada bu eklentiyi tercih edebilmektedir. Eklentiyi ön plana çıkarmakta olan özellikler şu şekildedir:

  • Çoklu hizmet vermekte olan kişiler organizasyonlarını yerine getireceği sırada genellikle zorlanmaktadır. Amelia sizlere çoklu hizmet verseniz bile bunları yerleşik bir şekilde yapabilmenizi sağlamaktadır. Aynı zamanda kategoriler için farklı sayfalar oluşturabilmeniz de mümkündür.
  • Tek bir işletmede farklı kişilerle hizmet vermiş olduğunuz takdirde farklı isimler için de takvim oluşturarak tek platformdan rezervasyonların yapılmasını sağlayabilirsiniz.
  • Veritabanınıza işletmenizin bütün konumlarını ekleyebilmeniz mümkündür. Bu yüzden farklı konumlarda işletmenizin olması da sıkıntı yaşatmayacaktır.

Ücret: Eklentini sizlere sağlamış olduğu hizmetleri 59 Dolar karşılığında kullanabilirsiniz. 6 aylık müşteri desteği ise sizlere 20 Dolar olarak sunulmaktadır.

MotoPress Hotel Booking

Eklenti özellikle belli bir sektöre hizmet verir. Burada oda kiralama sektöründe rezervasyon yapılmasına imkan sağlanmaktadır. Bu noktada lüks bir otel olması veya mütevazi bir hotelin olması fark etmeyecektir. Eklentinin dikkat çeken özellikleri ise şu şekildedir:

  • Hangi konaklama türlerini sunuyorsanız ona çeşitli açıklamalar ekleyebilmeniz mümkündür. Ek olarak bu türleri öne çıkan görsellerle beraber daha çekici hale getirebilirsiniz.
  • Otele giriş çıkış yapılacak zamanları, özellikle istenilen seçenekler varsa bunları ve kişisel bilgileri istediğiniz takdirde sadece 3 adımda müşterilerinizin rezervasyon yapabilmesini sağlarsınız.
  • Eklentinin özelleştirilmeye müsait olması müşterilerinize tam olarak nasıl bir eklenti sunmak istiyorsanız o şekilde hazırlayabilmenizi sağlayacaktır.
  • Çoklu dil, eposta bildirimi ve çeşitli ödeme yöntemleriyle birçok ilave destek kullanabilirsiniz.

Ücret: Eklentiyi normalde 49 Dolara alabilirsiniz. Fakat birçok rezervasyon alacağınız sistem bulunuyorsa sınırsız hesap için 199 Dolar ödemeniz gerekecektir.

Booked

Sadece CodeCanyon üzerinden satın alabileceğiniz Booked eklentisi birçok gelişmiş özelliğe sahiptir. Eklentinin sahip olduğu gelişmiş özellikler ise şu şekledir:

  • Müşterileriniz randevu alacağı sırada hesap oluşturmak zorunda kalmadan sadece misafir hesabıyla randevularını alabilmektedir.
  • Kullanıcı arayüzü son derece basit bir görünüme sahip olduğundan dolayı minimalist bir duruşu da olacaktır.
  • Eklentide farklı takvimler desteklenirken bu takvimlerle entegrasyonu yerine getirebilmeniz mümkündür.
  • Mağaza gibi bir işletmeyseniz WooCommerce entegrasyonunu kullanabilirsiniz.
  • Özel zaman tuşu tatilleri ve özel günleri belirlemenizi sağlayacaktır.

Ücret: Eklentiye 49 dolara sahip olabilirsiniz. Yalnız müşteri desteğini 12 aya kadar çıkarmak istediğiniz takdirde 65.5 dolar ödemeniz gerekecektir.

WooCommerce Bookings & Appointments

Özellikle WooCommerce ile tasarlanmış olan bu eklenti e-ticaret sitenizde ek hizmetler sunarken rezervasyon sistemi olmasını istiyorsanız kullanmanız gereken bir eklentidir. Yapacağınız planlama ve rezervasyon işlemleriniz sırasında eklenti sizlere sınırsız destek sağlayacaktır. Eklentinin özellikle dikkat çeken özellikleri ise şu şekildedir:

  • Çok fonksiyonel bir rezervasyon sistemi imkanı sağlaması. Takvim müsaitliği, fiyatlandırma gibi imkanlarla esnek uyumluluk sağlamaktadır.
  • Çalışanlarınız için farklı rezervasyon takvimleri oluşturabilmeniz mümkündür.
  • Senkronizasyon son derece basit olduğu için hemen senkronizasyonu yerine getirebilmeniz mümkündür.

Ücret: Rezervasyon için bu eklentiyi kullanmak isteyen kişiler 99 Dolar ile 259 Dolar arasındaki üyelik planlarından birisini seçebilir.

Event Booking Pro

İçeriğinde bir rezervasyon eklentisinde olması gereken her şeyi barındıran Event Booking Pro eklentisi, sizlere ihtiyacınız olan bütün imkanları sunmaktadır. Eklentinin dikkat çeken yanları ise şu şekildedir:

  • Her şeyi kapsayan etkinlik yönetimi imkanı. Etkinliğinizi oluşturarak bu etkinliğin yönetimini gerçekleştirebilirsiniz. Etkinlikleri analiz edebilmeniz de mümkündür. Sizlere bunun için direk rapor verilir.
  • 3 farklı takvim kullanarak hem haftalık hem de günlük olarak takvimlerinizi ayarlamanız mümkündür.
  • Biletleme seçenekleri de çok gelişmiştir. Birden çok ödeme yöntemiyle berber biletleme işlemlerinin hemen yapılmasını sağlar. Sizlere kupon ve hediye kartı oluşturma imkanı da sağlamaktadır.

Ücret: Eklentinin ücreti 33 dolardır. Müşteri desteğini uzatmak istediğiniz takdirde 43.5 dolar ödemeniz gerekir.

 

müşteri paneline ulaş, eğer üyeliğiniz yoksa

© 2022 Hostragons Global Ltd. Tüm hakları saklıdır. Hostragons® tescilli ticari markadır.

Language »