2021 En İyi WordPress Blog Temaları


Kullanımının kolay olması, farklı seçenekleri bir arada sunması ve her zaman erişebilir olmasıyla beraber WordPress gerek e-ticaret siteleri gerekse blog siteleri kullanılacağı evrede en fazla tercih edilen platformlardandır. Bir web sitesi kuracağınız sırada eğer WordPress gibi platformlar tercih etmezseniz HTML ve CSS’e hakim olmanız gerekmektedir. Fakat WordPres sizleri bu tarz bilgiler bilmeden de web sitesi kurabilme imkanı sağlar. Platformda kullanabileceğiniz ücretli temalar bulunduğu gibi aynı zamanda ücretsiz temalarda yer almaktadır.

WordPress sitelerinde ücretli yani Premium tema kullanmanız sizlere daha fazla özelleştirme yapabilme imkanını da beraberinde sunmaktadır. Ücretsiz temalar ne kadar çok fazla özelleştirilemiyor olsa da içeriklerinize güveniyorsanız yine başarı elde edebilirsiniz. Yazımızda sizlere 2021 en iyi WordPress blog temaları hakkında bilgi vereceğiz. Sitenizi kuracağınız evrede bu özelleştirilmiş bloglar sizlere yardımcı olacaktır.

OceanWP

Günümüze kadar 200 binin üzerinde indirilmeye sahip olan OceanWP teması, en popüler ve kullanışlı temaların arasında yerini almaktadır. Temanın bu kadar fazla kullanılmasının sebebi ise; çok amaçlı bir şekilde kullanılabiliyor olması ve WooCommerce entegrasyonunu da içerisinde barındırmasıdır. Bu entegrasyonla beraber sitenizi daha fazla özelleştirmeniz mümkündür. Responsive bir tema olmasıyla beraber de bütün cihazlarınızda aktif şekilde kullanabileceğiniz bir tema konumundadır.

Elegant Magazine

Sade ve şık yani sitenizin zarif bir görünüme sahip olmasını istediğiniz zaman Elegant Magazine diğer temalara nazaran sizlere bu imkanı sağlayacaktır. Minimalist bir tema olmasıyla beraber dergi ve haber platformları için tercih edilebilme özelliğine de sahiptir. Eğer temanızın görünümünde çeşitli değişimler yapmak istiyorsanız bunun için özelleştirme yoluna da gidebilirsiniz.

Hueman

Web sitenizi kurduğunuz zaman özellikle trafik sağlayacak olan bir web site olmasına dikkat edersiniz. Doğru tema seçiminiz sitenizde daha fazla ziyaretçi etkileşimi sağlayacak noktalar arasındadır. Temayı incelemekte olan kişiler bu zamana kadar 70 binin üzerinde indirilmeye sahip olduğunu görebilir. Tasarımın diğer platformlara göre mobil dostu bir yapısı olması bütün cihazlarda daha fazla tercih edilmesini sağlar. Minimalist görünümüyle beraber son derece modern bir tema olduğunu da görebilirsiniz. Kişisel bloglar da her zaman kullanabileceğiniz bir temadır.

Maxwell

Minimalist ve modern görünümlü temaları seven kişilerin tercih edebileceği bir diğer güzel tema ise Maxwell temasıdır. Dergi görünümüne sahip olduğu için son derece temiz ve hoş bir görünümü bulunmaktadır. Farklı türden yazı düzenlerine sahip olduğu için özelleştirmeye de müsaittir. Aynı zamanda temada SEO optimizasyonu da bulunur. Günümüze kadar ortalama 6 bin yüklemeye sahip olduğundan dolayı diğer temalara nazaran keşfedilmemiş bir tema olduğunu görebiliyoruz.

Nisarg

Bloglar için en ön plana çıkmakta olan temaların arasında Nisarg teması ön sıralarda yer almaktadır. Yemek, fotoğrafçılık, gezi gibi konular için de tema son derece uygun bir temadır. Doğal bir görünüme sahip olduğu için etkileşim de diğer tamalara nazaran daha üst seviyede olacaktır. Ziyaretçileriniz genellikle temanın görünümünü beğenirken siz de sizlere sunulan özelleştirme imkanlarından memnun kalırsınız. Temanın geliştirilmesinde Bootstrap 3 Framework kullanılmakta olduğundan dolayı mobil cihazlarla da uyumlu şekilde çalışmaktadır.

Revive

Dergi görünümüne sahip olan temalardan birisi olsa da Revive, diğer temalara nazaran daha çok amaçlı olan temalardan birisi konumundadır. Temada çoklu blog düzenlerinin olmasının yanı sıra font awesome ikonları da sorunsuz bir şekilde desteklenmektedir. Mobil dostu olan ve hız optimizasyonu diğer temalar göre daha yüksek bir blog temasıdır. İndirme sayısı da çok yüksek olmadığı için sitenizde özel bir görünüm de oluşturacaktır.

Modernize

Sade ve minimalist duran tasarımlardan hoşlanıyorsanız Modernize teması tam olarak size göredir. Bazı blog sahipleri bu temanın çok sade olduğunu düşünüyor olsa da ziyaretçilerinizin dikkatini sadece içeriklerinize çekmek istediğiniz noktada iyi bir araç olacaktır. Temada özelleştirici olduğu gibi sosyal medya ikonları ekleyebilme imkanına da sahip olabilirsiniz.

Scratchpad

Genellikle sizlere blog temalarında minimalist temalardan bahsetmiş olduğumuz gibi daha renkli ve çekici tema arayan kişiler ise Scratchpad temasını tercih edebilmektedir. Bazı kalıplar ve çizimler kullanılarak tasarlanmış olan bu tema, alt bölümde ve sağ tarafta kenar çubuklarına da sahiptir. Birden çok yazı formatıyla uyumlu olduğundan dolayı yazı şekillerinizi de özelleştirebilme imkanına sahip olursunuz.

IIIdy

İçeriğinde sizlere sunduğu özelleştirmeyle beraber yaratıcı seçeneklerinin bir arada olmasını istediğiniz takdirde IIIdy tam olarak sizin için olan temalar arasındadır. Yer alan birçok tema gibi o da Bootstrao 3 Framework kullanılarak hazırlandığından dolayı mobil cihazlarınız gibi cihazlarda da sitenizin uyumlu ve güzel durmasını sağlayacaktır. Temada özellikle özel arkaplan kullanılabiliyor olması, büyük başlıkların olması ve renk seçimlerinin bulunuyor olması daha fazla dikkat çekmesini sağlayan unsurlardandır.

iFeature

Kısa süre içerisinde hoş bir görünüme sahip olan bir blog kurmak istediğiniz sırada iFeature teması sizlere son derece iyi bir fırsat sağlayacaktır. Telefonunuzdan bile site kurabileceğiniz sırada sürükle bırak yöntemiyle birçok elementi kullanabilmeniz mümkündür. Temada vurgulananlar bölümünde yapılan pozitif yorumları vurgulayabilme imkanına da sahip olursunuz. Aynı zamanda yapışkan bir başlık menüsüne de sahiptir. Blog temaları için dikkat çekici ve özel bir temadır.

Hestia

WordPress kullanılarak oluşturulmuş olan web siteler için tercih edebileceğiniz temalardan birisi ise; Hestia temasıdır. Çok amaçlı olan bu tema aynı zamanda çok güçlü bir tema konumundadır. Bütün cihazlarla uyumlu olan görünüme sahip olduğu gibi aynı zamanda kolay özelleştirilebilme imkanına da sahiptir. Mobil dostu görünümüyle ekran merkezli bir tema olma özelliğini de elinde tutuyor. Ana sayfanızı düzenlediğiniz sırada sürükle bırak sistemine sahip olan canlı tema özelleştiricileri kullanarak düzenleme yoluna gidebilmeniz de mümkündür.

Natural Lite

Desenli ve dikkat çekici olan temalardan hoşlanıyorsanız Natural Lite tam size göre olacak temalar arasında yerini alıyor. Minimalist temalardan hoşlanan kişiler için biraz daha görünümünün spesifik bir görünüm olduğunu da söyleyebiliriz. Adından da anlaşılacağı gibi tema sizlere doğa ile iç içe olduğunuzu hissettirecek bir görünüme sahiptir. Bu yüzden özellikle doğayla ilgili açacağınız coğrafi bloglarınızda kullanabilmeniz mümkündür. Aynı zamanda Gutenberg blog editörüyle de tam olarak uyumlu bir şekilde çalışmaktadır.

Tecblogger

Basit ve sade tasarımıyla özellikle içeriklerinize dikkat çekecek bir tema aradığınız zaman Tecblogger bu noktada size göre olacak temalar arasındadır. Bir tane içerik sütunu olduğu gibi sağ kenar çubuğunun da olmasıyla beraber bu zamana kadar klasikleşmiş olan blog görünümünü tam olarak sağlamaktadır. Kişisel bloglarınızı kuracağınız sırada bu özelliği sayesinde istediğiniz türde blog kurabilme yoluna gidebilirsiniz.

Kalium

Pemium WordPress temaları arasında yer almak olan Kalium temasının ücretsiz versiyonu bulunmamaktadır. Yalnız temanın sahip olduğu özellikleri ödeyeceğiniz tutara tam olarak değen bir tema olduğunu gösterir. Temada yer alan şablon sayfası ise bazı işlemleri yapmak için saatler harcamaktan sizi kurtaracaktır. Profesyonel görünümünün yanı sıra animasyonlu geçişler ve kaydırma efektleri gibi birçok özelliği de bünyesinde bulundurur.

Gillion

Premium temalar arasında bir diğer seçenek ise Gillion temasıdır. Çok konseptli modüler bir tema olduğundan dolayı site kurma sırasında sizlere farklı görünümler bir arada sunulur. 50’nin üzerinde modüler görünümü olduğu için istediğiniz gibi özelleştirebilme imkanına sahip olursunuz. Sade metinleri bulunan veya görsellerle özelleştirilmiş çeşitli görünümlere sahip olarabilmeniz mümkündür. Aynı zamanda header özelleştirmesi sırasında da çeşitli elementleri kullanabilmeniz de mümkündür.

müşteri paneline ulaş, eğer üyeliğiniz yoksa

© 2022 Hostragons Global Ltd. Tüm hakları saklıdır. Hostragons® tescilli ticari markadır.

Language »