LiteSpeed Quic Cloud Kurulum ve Ayarları


Giriş

Quic bir İnternet Protokolüdür. Jim Roskind tarafından tasarlanmıştır. Uygulanan ve dağıtılan deneylerin, genişletilmesiyle 2013 yılında kamuya duyurulmuştur. IETF toplantısında açıklanmış genel olarak kullanılması hedeflenmiş bir taşıma katmanı ağıdır. Quic.Cloud ise LiteSpeed’in WordPress sitelerine ücretsiz olarak sunmuş olduğu kurulumu kolay bir yazılımdır. Bu yazımızda sizlere adım adım Quic.Cloud kurulumunu anlatacağız. Bu sayede sitenizin alt yapısı LiteSpeed olmasa dahi artık litespeed olarak gözükecek ve ücretsiz cdn servisine sahip olabileceksiniz.

1.Adım Quic.Cloud internet sitesine giriş yapıyoruz.

E-Mail adresinizi yazıp Sign in / up butonuna tıklıyoruz. Akabinde 2. alan gelecek ve bu alana şifrenizi yazıyorsunuz.

2.Adım WordPress admin panelimize LiteSpeed Eklentisi kuruyoruz.

LiteSpeed Eklentisi kurup “Genel” bölümüne giriş bir Alan Adı anahtarı oluşturuyoruz ve bir süre bekleyip sayfayı yeniliyoruz. Sayfa yenilendikten sonra bir güvenlik anahtarı oluşturulacak ve sizlere web sitenizin Quic.Cloud üyeliğine bağlanması için bit buton çıkacaktır. Bu buton ile açmış olduğunuz üyeliğe sitemizi bağlıyoruz.

3.Adım Sitenizin CNAME ve A kaydını Quic’e yönlendiriyoruz.

Quic.Cloud’un bize vermiş olduğu domaine CNAME ve A Kaydını sitemizin DNS Editöründen bağlıyoruz. Bu alanda Cloudflare gibi platformlardan daha kolay olması açısında destek alabilirsiniz. Cloudflare ile kolay bir şekilde CNAME ve A kaydı yönlendirebiliyorsunuz. Quic.Cloud’un vermiş olduğu domaini web sitesi üzerinden CDN Config alanında bulabilirsiniz.

Sonuç

Evet arkadaşlar artık web sitemizin Quic protokolü aktif edildi ve ayrıca hem litespeed hem de cdn servislerini ücretsiz kullanabiliyoruz. Performanslı siteleriniz olması dileğiyle. Ayrıca videomuzu izleyerek kurulumu yapabilirsiniz.

müşteri paneline ulaş, eğer üyeliğiniz yoksa

© 2022 Hostragons Global Ltd. Tüm hakları saklıdır. Hostragons® tescilli ticari markadır.

Language »