Sitenizin Hızını Artıracak En Hızlı 15 WordPress Teması – 2021

  • Ana Sayfa
  • Makale
  • Sitenizin Hızını Artıracak En Hızlı 15 WordPress Teması – 2021

WordPress ile kurmuş olduğunuz web sitelerinizde özellikle kullanmış olduğunuz temanın göze hoş gözükmesine dikkat edersiniz. Bir temanın gözünüze gerçekte hoş gözükmesi gerektiği gibi aynı zamanda hızlı olması da ciddi önem arz etmektedir. Bir tema ne kadar hızlı olursa Google’daki sıralamanız o kadar iyi seviyede olacaktır. Yazımızda sizlere sitenizin hızını artıracak en hızlı 15 WordPress teması hakkında bilgi vereceğiz. Sizlere sunacağımız temalar hızlı olduğu gibi görünüm bakımından da son derece hoş bir görünüme sahiptir.

Web Sitelerinin Hızlı Olması Neden Önemlidir?

Gitmiş olduğunuz bir restoranda bile siparişlerinizi verdikten sonra uzun süre beklemek istemezsiniz. Bir web sitesinde de durum bu şekildedir. Sayfaların geç yüklenmesi birçok ziyaretçi için ciddi sıkıntılara sebep olabilmektedir.

Günümüzde insanlar genellikle en kısa sürede web sitelerinde yer almakta olan içeriklere ulaşmak istemektedir. Bu noktada yapılan araştırmalar bizlere bir web sitesinin yüklenmesinin 3 saniyenin üstünde olması durumunda ziyaretçilerin o sitelerden çıktığını göstermektedir.

Sitelerinizin hızını etkileyen birçok faktör bulunur. Kulanmış olduğunuz tema ise bu faktörler arasında yer almaktadır. Bir tema gerçekten hızlı olmadığı takdirde kullanıcılar sitenizde kalmayacağı gibi bu durum sizin Google’daki sıralamanızı da ciddi oranda etkileyecektir. Yazımızda sizlere sunacağımız temalardan birisini kullanmanız durumunda ise bu tarz bir sorunla karşı karşıya kalmazsınız.

Scalia

Farklı alanlarda kullanılmaya uygun olan çok amaçlı temaların her geçen gün daha dikkat çekici hale gelebildiğini görüyoruz. Bu temalar çok amaçlı olmalarıyla farklı web sitesi türlerinde tercih edilebileceği gibi bir temanın hızının da yüksek olması tercih edilme ihtimalini artıran özellikler arasındadır. Scalia ise 5 farklı konseptte müşterilerine hizmet verir. Sizlere sunulan bu konseptleri değiştirerek kullanabilmeniz de mümkündür. Özelleştirme imkanı sağlaması sizlere kendi zevkinize göre düzenleyebilme imkanı sağlamaktadır. Temada aynı zamanda Visual Composer sayfa kurucusu da otomatik yüklü şekilde gelmektedir. Bunun dışında çeşitli Premium eklentiler de sizlere tema dosyasında sunulmaktadır.

Ücret: 59 $

TheGem

Gerçekten bir web sitesinde hıza önem veriyorsanız bu temayı mutlaka düşünmeniz gerekmektedir. CodexThemes tarafından yayımlanmış olan tema, farklı türlerde web siteleri oluşturma noktasında sizlere istediğiniz desteği sağlayacaktır. Bunun için temanın içerisinde 40 farklı demo yer almaktadır. Kendi zevkinize göre özelleştirme yoluna gidebilmeniz de mümkündür. Sizlere sürükle bırak yöntemiyle sayfa kurabilme imkanı da sağlanmaktadır. Temanın bünyesinde Yoast, MailChimp, WooCommerce gibi e-ticaret, SEO için gerekli olan birçok eklenti yüklü şekilde gelmektedir.

Ücret: 59 $

Skylar

Temada 6 farklı demo görünüm seçeneği olduğu gibi özelleştirmeye de çok uygun olan temaların arasında yer almaktadır. Bu yüzden her türden web sitelerinde tercih edilebilir olduğunu da görebiliyoruz. Kişisel bloglarda gönül rahatlığıyla kullanılabildiği gibi aynı zamanda e-ticaret sitelerinde de karşımıza çıkabiliyor. Temayı özelleştirmek isteyen kişiler için Visual Composer yüklü bir şekilde geliyor. Temanın içerisinde kullanabileceğiniz 75 kısa kod verilmesine rağmen sayfa yüklenme süresi sadece 961 milisaniye olması ayrıca altyapısının da çok iyi hazırlandığını göstermektedir.

Ücret: 59 $

Avada

WordPress temaları arasında hızıyla dikkat çekmekte olan bir diğer tema ise; Avada’dır. Temanın gerçekten son derece profesyonel olan çok amaçlı temaların içerisinde yerini alıyor olması tercih edilme oranını artıran faktörler arasındadır. Temanın bünyesinde 50’nin üzerinde demo yer alıyor. Kullanmak istediğiniz demoları sadece bir tıklamayla içeri alabilmeniz de mümkündür. Özelleştirmelerin yerine getirileceği sırada özel bir kodlama yapmanıza da gerek kalmaz. Temada sizlere Avrupa Genel Veri koruma Tüzüğü ile ilgili çeşitli araçlar da sunulmaktadır.

Ücret: 60 $

Adaline

Themetry’nin magazine temaları içerisinde sunduğu Adaline teması, sizlere belirtmiş olduğumuz temaların aksine düzenli bir şekilde düzenlemeye izin vermemektedir. Temada bu noktada yapabileceğiniz tek düzenleme kullanılan renk paletleridir. Sitenizde özelleştirme yapmak istemiyorsanız ve sade şık bir tema size yeterli olacaksa bu temayı tercih edebilirsiniz. Adaline özellikle hız noktasında kullanıcılarını memnun eder. Temanın sayfa yüklenme süresinin 560 milisaniye civarında olduğunu görüyoruz. Özellikle görsel açıdan zengin bir site olmasına rağmen yüklenme hızı memnun edicidir.

Ücret: 69 $ karşılığında tek tema alabileceğiniz gibi 99 $ karşılığında tema koleksiyonunu alabilirsiniz.

TopNews

Özellikle hızlı haber sitesi teması arayanlar için TopNews mutlaka deneyebilecekleri bir tema olarak geçmektedir. Blog, dergi, gazete ve haber siteleri için kullanabileceğiniz temanın 11 demo seçeneğinin olduğunu görüyoruz. Kişiselleştirme yapmak isteyen kişiler ise bu demolar arasından seçim yaparak Visual Composer kullanabilir ve kişiselleştirmelerini gerçekleştirebilmektedir. Tasarımların hepsi mobil duyarlı şekilde sunulur ve bu yüzden siteniz kısa sürede popüler web siteleri arasında yerini alabilmektedir.

Ücret: 49 $

Jannah

Jannah, sizlere belirtmiş olduğumuz diğer temalar kadar iyi olan bir haber teması konumundadır. Temanın bünyesinde bulunan 27 adet demoyu tek tıklamayla kurabilmeniz mümkündür. Bu yüzden istediğiniz türden web siteleri oluşturabilmeniz mümkündür. Temada çok güçlü özelleştirme seçenekleri bulunmaktadır. Bu yüzden demo tasarımlar sizlere pek hitap etmiyorsa bu seçenekler içerisinde özelleştirme yapabilmeniz de mümkündür. Sizlere sitenizin performansını artrıabilmeniz adına Gutenberg Support, GDPR Compliance Support ve Article Inline Ads gibi birçok seçenek bir arada sunulabilmektedir. Temada site taşıma eklentisi de yer aldığı için sitenizi taşımak istediğiniz zaman en kısa süre içerisinde taşıma yoluna gidebilmeniz mümkündür.

Ücret: 59 $

Wanium

Sitenizin sade ve şık bir tasarıma sahip olması sizin için çok mu önemli? Wanium sahip olduğu görünümle sizlere hem hızlı bir web sitesi sunarken hem de sade tasarımıyla istediğiniz imkanları sağlayacaktır. Bünyesinde 18 demo içerdiği için hayalinizdeki sistemi kuracağınız sırada zorlanmazsınız. Visual Composer sayfa kurucusu olarak da kullanıldığından dolayı temayı istediğiniz şekilde özelleştirebilmeniz de mümkündür. E-ticaret alanında bir web sitesi kurmak isteyenler için WooCommerce yüklü şekilde gelir. Temada sayfa yüklenme süresi ise 1.35 saniye şeklindedir. Tema özellikle fiyat performans açısından memnun eden bir temadır.

Ücret: 16 $

Paperio

Tema farklı web sitelerine hizmet verebilme adına en iyi şekilde tasarlanmıştır. Özellikle görünüşe önem veren kişilerin istedikleri ilgi çekici özellikleri temada bulabileceğini söyleyebiliriz. Temada 7 demo bulunur ve bunlar tam olarak özelleştirilebilmektedir. Sizlere özelleştirme imkanı sağlanmaktadır. Fakat bunu varsayılan WordPress özelleştiriciyle yapmanız sağlanır. Sizlere sunulan 400’ün üzerinde özelleştirme seçeneği vardır. Ek olarak web sitenizin işlevlerinin artması için sosyal medya bileşenleriyle çeviri eklentisi de bir arada sunulmaktadır. Temada sayfa yüklenme süresi ise 1.35 saniye bandındadır.

Ücret: 49 $

Total

Total’in birçok tasarımı ve tonu bulunmaktadır. Burada 40 tane önceden oluşturulmuş olan demosu ve çeşitli özellikleriyle bütün ihtiyaçları da eksiksiz şekilde karşılamaktadır. Temanın bünyesinde 100 kurucu modeli ve 500 stillendirme seçeneği yer alır. Bunları istediğiniz gibi kullanabilmeniz de mümkündür. Temada özelleştirme adına kullanabileceğiniz farklı uzantılar ve eklentiler de yer almaktadır. Tema içerisinde kapsamlı değişim yapabilmenize yardımcı olan birçok özellik bulunur. Ek olarak WooCommerce, Polylang ve Yoast SEO gibi önemli eklentiler kurulu şekilde sizlere sunulur.

Ücret: 59 $

Schema

Blog kurma gibi bir planınız varsa kullanabileceğiniz kullanışlı ve hızlı temalar arasında ilk sıralarsa Schema teması yer almaktadır. Temanın bünyesinde yer alan özellikler sizlere bir temanın sahip olması gereken bütün imkanları birlikte sunmaktadır. Tema SEO dostu şekilde hazırlanmış olduğundan dolayı web sitenizin internet tarayıcısındaki sıralaması da son derece iyi bir seviyede olacaktır. Elementor Builder kullanıldığı için bu sizlere gerçekten iyi bir kod yapınız olduğunu gösterir. Temada reklam yöneticisi de yer aldığı için sitenizde yer alan reklamları rahatlıkla yönetebilmeniz mümkündür. Bütün bu özellikleriyle beraber temada sayfa yüklenme süresi 461 milisaniye olarak ölçülmüştür.

Ücret: 45 $

Foto

Görsellerden oluşan sitelerde sayfa açılma sorunları sık bir şekilde meydana gelebilmektedir. Bu noktada hızlı tema seçmeniz diğer web sitelerine göre daha ciddi önem arz eder. Foto, 33 galeri ve 15 albüm demosuna sahiptir. Bu şekilde görsellerden oluşan bir site oluştururken sizlere en iyi imkanları sağlar. Canlı önizleme olduğu için temanızda kısa sürede değişiklikler yapabilmeniz de mümkündür. Fotoğraf sanatçıları ve ressamlar için çok iyi imkanlar sağlayan temalardan birisidir. Bir fotoğraf sitesine göre ise 1.84 saniyelik sayfa yüklenme süresiyle ayrıca dikkat çeker

Ücret: 59 $

Folia

Portföyünüzü internet üzerinden erişilebilir kılmak için WordPress temalarından yardım alabilmeniz mümkündür. Folia teması son derece kullanışlı olan portföy temaları arasında yer alıyor. Sade ve nesnel bir tema olduğu için minimalist web sitenizi oluşturabilmeniz mümkündür. Tema sade ve minimalist bir tema olduğu için yönetimde de herhangi bir zorluk yaşatmamaktadır. Temada yer alan bütün sayfaları kendi amaçlarınıza göre özelleştirebilmeniz de mümkündür. Tercüme noktasında ise WPML eklentisinden faydalanma yoluna gidebilirsiniz. Folia 867 milisaniyelik bir sayfa yüklenme süresine sahiptir.

Ücret: 49 $

Visia

Sitenizde renkli bir görünüm sağlayacak olan bir diğer portföy teması ise Visia’dır. Temanın profesyonel duruşu özellikle prestijli bir görünüm elde etme sırasında sizlere yardımcı olur. Temada sadece tek bir sayfa olmasına rağmen görünümün kalitesi ziyaretçilerinizin sitenizde kalmasını sağlayacaktır. Temada yapılan son güncellemeyle beraber tam ekran video oynatma özellikleri gibi özellikler de eklenmiştir. Bu şekilde en iyi performansı elde edebilmeniz mümkündür. Visia’da sayfa yüklenme süresi ise 449 milisaniye şeklindedir.

Ücret: 17 $

Socially Viral

Web sitenizin daha çok etkileşim odaklı bir site olmasını istiyorsanız Socially Viral sizlere viral trafiğin artması noktasında yardımcı olacaktır. Temada 2 tane demo görünüm yer almaktadır. Bu demolarda içeriklerinizin hem erişilebilir hem de daha dikkat çekici bir şekilde yer alması hedeflenmektedir. Sosyal medya destekler nitelikte çeşitli seçenekler sunulduğundan dolayı sosyal medyayla siteniz tam entegre şekilde çalışacaktır. Son derece SEO dostu bir temadır ve Adsense ile tam optimizasyon kurulmuştur. Sitenizin daha geniş kitlelere ulaşmasında sizlere yardımcı olunur. Sayfa yüklenme süresi ise 408 milisaniye şeklindedir.

Ücret: 45 $

müşteri paneline ulaş, eğer üyeliğiniz yoksa

© 2022 Hostragons Global Ltd. Tüm hakları saklıdır. Hostragons® tescilli ticari markadır.

Language »