En İyi WordPress E–Ticaret Temaları – 2021


Bir e–ticaret projeniz varsa ve WordPress altyapısıyla sitenizi kurmak istiyorsanız kullanabileceğiniz binlerce temanın yer alabildiğini görebilirsiniz. Sitenizin gerçekten kullanıcı dostu bir tasarıma sahip olabilmesi adına en iyi WordPress e–ticaret temaları arasında seçimlerinizi yapmanıza yardımcı olacak bir kılavuz hazırladık. Yaptığımız araştırmalarla tasarımıyla sizleri memnun edecek 10 WordPress e-ticaret temasını sizlerle paylaşacağız.

WordPress E–Ticaret Temasında Yer Alması Gereken Özellikler

Tema seçimlerinizi yerine getireceğiniz noktada nelere dikkat etmeniz gerektiği hakkında soru işaretleri yaşayabilirsiniz. Bir tema seçimi yapmak isteyen kişiler en doğru temaları seçebilme adına belirtmiş olduğumuz özelliklerini inceleyerek ona göre seçim yapması gerekir.

  • İlgi çeken tasarım: Sizin için ne kadar ilk izlenim önemliyse müşterileriniz için de ilk izlenim ciddi önem arz edecektir. E – ticaret sitenizin sahip olduğu tasarım müşterinizin sitenize girdiği zaman sitenizde gezinerek ürünlerinizi incelemesini sağlamakta olan faktörlerin arasında ilk sıradadır. Kötü görünüme sahip olan sitelere giren bir kişi kendisine sunulan ürünlere bakmadan farklı bir siteye gidecektir.
  • Kullanıcı dostu tasarım: Sitenizin ilk girilmiş olduğu sırada tasarımı ne kadar güzel olursa müşterileriniz o kadar sitenizde kalabileceği gibi bunun yanı sıra sitenizin kullanımının da kolay olması gerekir. Ürünlerin hemen bulunabiliyor olması, en çok satan ürünler ve indirim teklifleri gibi cezp edici özelliklerin ön plana çıkarılabiliyor olması tema seçiminde önem arz eden noktalardandır.
  • Mobil destekleme: 2021 yılındayız ve hangi alanda siteniz olursa olsun bu sitenin mobil duyarlı bir site olması çok ciddi önem arz eder. Mobil cihazlar her an yanımızda olduğu gibi sitelere de genellikle mobil cihazlardan giriş yapılmaktadır. Son yapılan araştırmalar artık online alışverişlerin %86’sının akıllı telefonlar üzerinden yapıldığını göstermektedir. Doğru temanızı seçebilme adına mobil uyumlu olmasına özellikle dikkat etmelisiniz.
  • Eklentiler: Online mağazanızı en iyi şekilde yönetebilmeniz adına çeşitli eklentiler kullanma yoluna gidebilirsiniz. Kargo ücreti, SEO işlemleri gibi noktalarda sitenize eklenti eklemek isteyebilirsiniz. Bu noktada seçmiş olduğunuz tema ise bütün eklentileri desteklemesi gerekir.
  • Hız optimizasyonu: Tasarımınız ne kadar iyi olursa olsun sitenizin hızı iyi olmadığı ve ziyaretçileriniz sayfalar arası gezinirken beklemek zorunda kaldığı zaman sitenize bir daha girmeyecektir. Bu yüzden temanızın sayfa hızını kontrol edebilmeniz adına kullanacağınız optimizasyonları da desteklemesi gerekir.

En İyi E – Ticaret Temaları Hangileri?

Karşınıza bazı popüler temalar çıkabiliyor olabilir. Fakat belirttiğimiz gibi doğru tema seçimi için bakmanız gereken farklı noktalar bulunmaktadır. Tasarım ve özellikler bakımından en iyi wordpress e – ticaret temaları şu şekildedir:

Shoplsle

Doğru bir WordPress e-ticaret teması seçme noktasında hazırladığımız listede ilk sıraya Shoplsle temasını eklemezsek haksızlık olurdu. Temanın tasarımı incelendiğinde sade yapısı müşterilerinizin ürünlere erişim noktasında en iyi imkanı sunduğu gibi zarif tasarımı ise hem modernlik hem de hoş bir görünüm katar. Tasarımda yer almakta olan kaydırgaç ana sayfa genişliğindedir. Bu sizlere hem indirimli ürünlerinizi ekleme hem de müşterilerinizle kampanyalarınızı paylaşma imkanı sağlayacaktır.

Temaların tasarımları da ürünlerinizin nasıl görüneceği noktasında önem arz eden durumlar arasındadır. Shoplsle ise ürünler bölümünde de tasarımının şık olmasına özen göstermekte olduğu için müşterilerinizin ürünlerinizi daha iyi görmesini sağlar. Ürünlerinizin görüntülenmesinde zoom özelliğinin de olması müşterilerinizin ürünlerinizi daha detaylı görüntülemesini sağlamaktadır. Temanın bir diğer güzel özelliği ise; diğer birçok tasarıma göre özelleştirmeye daha müsait bir yapısının olmasıdır. Sayfa kurucusunu kullanarak mağazanızın görünümünde ufak değişimler yaparak özelleştirme yoluna gidebilirsiniz. İletişim formu kurma imkanı verildiği için müşterilerinizin yorumlarını da alabilirsiniz.

StoreFront

WooCommerce gibi büyük bir firmanın yaratıcısı olduğu StoreFront teması da listemizde ilk sıralarda yer almayı hak eden bir temadır. Tema özellikleriyle beraber ürünlerinizin daha fazla satılmasını destekleyecek nitelikte kurulmuştur. Temanın ürünlerinizin görüntülenme sırasında sağlamış olduğu imkanlar sizleri özellikle memnun edecektir. Ürünlerinizi kategorilendirebilme imkanınız da bulunduğundan dolayı ziyaretçilerinize buna göre ürünlerinizi görüntüleyebilme imkanına sahip olur. Ek olarak ürününüzün farklı renk ve bedenleri bulunduğu takdirde bunları da güncel bir şekilde ekleyebilmeniz mümkündür.

Temada sizlere farklı renk düzenleri sunulmakta olduğundan dolayı istediğiniz zaman kendi zevkinize ve firmanızın renk paletlerine göre renk düzenini de güncelleyebilme imkanına sahip olursunuz. Temada özelleştirme imkanı da bulunuyor. Bu yüzden özel kod yapısı sayesinde farklı fonksiyon ve özellikler ekleme yoluna da gidebilmeniz mümkündür.

Alpha Store

Mobil tasarım belirttiğimiz gibi e-ticaret temalarında ciddi önem arz eder. CSS3 ve Bootstrap tarafından ortak geliştirilmiş olan Alpha Store teması ise mobil duyarlılığı bakımından dikkat çeker. Temanın hızlı ve hafif bir tema olması mobil kullanıcıların yanı sıra hızıyla birçok ziyaretçiyi sitenize çekecektir. Temada CooCommerce desteklenmesi de sizlere sunulan imkanları artırmaktadır. Sitenin mağazasında yapacağınız özelleştirmeler noktasında ise herhangi bir teknik bilgiye ihtiyacınız yoktur. Siteye sayfa kurucusu entegre etmiş olduğunuz zaman en kısa sürede istediğiniz gibi bir online mağaza oluşturabilmeniz mümkündür.

Alpha Store temasının en büyük özelliklerinden birisi ise ücretsiz bir tema olmasıdır. Temada sizlere iki tane ana menü sunulmuş olduğu gibi ek olarak bir altbilgi bölümü de yer almaktadır. Ek olarak sağ ve sol kenar çubuklarına menüler de ekleyebilirsiniz. Kod bilginiz bulunuyorsa ve bunu kullanmak istiyorsanız sitede özelleştirme yapabilmeniz de mümkündür. Bütün marka ve firmaların sosyal medya kullanması çok önemlidir. Müşteriler de alışveriş yaptıkları firmalardan sosyal medyada destek almak ister. Tema bu noktada sizlere sosyal medya icon’ları ekleyebilme imkanı da sağlar.

Max Store

Sadelik bazen tasarımlar noktasında her şeydir. Pürüzsüz ve sade bir tasarım aradığınız noktada WooCommerce entegrasyonuyla beraber Max Store temasını da kullanabilirsiniz. Tema hangi alanda ürünler sunuyor olursanız olun sizin işinize uyum sağlayacaktır. Sitenizde oluşturacağınız ürün kategorileri ana sayfanızda da görüntülenebilmektedir. Bu yüzden müşterileriniz kategorilere kısa sürede erişebilir ve kafa karışıklığı gibi durumlar meydana gelmez.

Sitenizde Max Store tasarımını kullanacağınız sırada biraz daha eklemeler yapmak istediğiniz zaman sizlere özelleştirme imkanı da sunulmaktadır. Temanın güçlü SEO eklentilerini destekliyor olması ise Google’da kısa sürede üst sıralara çıkmanızda yardımcı olacaktır. Yükleyeceğiniz dosyalar da sıkıştırılarak optimize edildiğinden dolayı daha hızlı bir şekilde çalışabilmeniz mümkündür.

Flash

WordPress temaları arasında geçtiğimiz yıldan beri her zaman en iyiler arasında yerini alan temalara baktığınız zaman Flash teması karşınıza çıkacaktır. Temanın en büyük özelliklerinden birisi; teknik bir bilgiye sahip olmanıza gerek kalmadan ve ekstra bir efor sarf etmeden e – ticaret sitenizin kurulması sağlanır. Bu alanda acemi birisi olsanız bile markanız için tam kapsamlı bir e – ticaret sitesi kurabilmeniz mümkündür. Sitede sizlere yardımcı olacak olan eklentiler ise; SiteOrigin, WooCommerce ve Flash Toolkit şeklindedir.

Flash temasını geliştirmekte olan ThemeGrill firması demo sürümünün de aktarılabilmesine yardımcı olmaktadır. Temanı ücretli ve ücretsiz olarak iki farklı seçeneği bulunur. Ücretsiz seçeneğini kullanmak isteyen kişilere 6 tane demo tercihi sunulur. Bu demo düzenlerinde farklı renk düzenleri, blog düzenleriyle yazı fontları da uygulanmaktadır.

Hestia

Çok amaçlı temalar arasında yer alan Hestia teması WordPress ile e – ticaret sitesi kurmak isteyen kişiler tarafından tercih edilebilmektedir. Temayı kullandığınız zaman son derece ön planda yer alan bir site kurabilir ve müşterilerinizi kendinize çekebilirsiniz. Temada yer almakta olan gösterişli tasarım ise WooCommerce entegrasyonuyla birleştiği için hem modern hem de kullanışlı bir sistem kurabilmenize yardımcı olur.

Temanın özellikle canlı özelleştiricisinin bulunuyor olması sizlere temayı özelleştirme sırasında büyük bir kolaylık sağlayacaktır. Bu özellik sayesinde yapmış olduğunuz bütün değişimleri canlı şekilde izleyebilmeniz mümkündür. Temada farklı eklentilerin entegre edilebiliyor olması sizlere istediğiniz gibi özelleştirebilme imkanı sağlamaktadır. Hestia kullanarak modern bir tasarım oluşturabilir ve farklı özellikleri her zaman değerlendirebilme imkanına sahip olursunuz.

Fagri

Esnek bir sayfa kurarak e – ticaret uygulamasını oluşturmak isteyen kişiler WordPress temaları arasında Fagri temasını tercih edebilmektedir. Tema sizlere Elementor ile beraber gelmektedir. Bir sayfa kurucu eklentisi olan Elementor sadece birkaç tıklamayla beraber web sitenizin hem tonunu hem de görünüşünü değiştirebilme imkanınız sizlere sunmaktaıdr. Buna ek olarak temada farklı sayfa kurucu eklentileri de desteklenmektedir. Tema tamamen özelleştirilebilir olma özelliklerine sahiptir. Temayı kullanan kişiler arka planını da istedikleri gibi hazırlayabilmektedir. Kendi renk düzeninizi de oluşturabilirsiniz. Ürünlerinizi kategorize ederken de temada herhangi bir sıkıntı yaşanmamaktadır. Tasarım yapma işlemleriyle uğraşmak istemediğiniz zaman ise tema sizin için bu işlemlerin hepsini gerçekleştirecektir.

eStore

WordPress temaları denildiği zaman ilk akla gelen firmalardan olan ThemeGrill tarafından geliştirilen eStore teması e-ticaret sitelerinizde kullanabileceğiniz bir temadır. Temanın sahip olduğu güçlü özellikleri günümüzde 10 binden fazla tarafından tercih edilmesini sağlar. Temanın özelleştirilebiliyor olması ise hayal ettiğiniz tasarımı oluşturma noktasında da sizlere bütün imkanları sağlamaktadır. Sağ ve sol kenar çubukları da dahil olmak üzere sizlere 3 özel menü oluşturabilmenizi sağlayan bir yapı oluşturulmuştur. Ücretsiz olarak da bir sürüm kullanabileceğiniz için hızlı bir şekilde 4 farklı görünümü değerlendirerek sizin için en uygun tasarımı oluşturabilmeniz mümkündür. Temada sizlere farklı kategori renkleri de sağlanır. Bu yüzden menülerinize ve kategorilerinize farklı renkler verebilmeniz mümkündür.

Bellini

Bellini teması geliştirilmiş olduğu sırada bütün firmalar ve işletmeler için uyumlu olacak şekilde geliştirilmiştir. Modern ve sade bir tasarımının olması herkesin rahatlıkla kullanabileceği imkanları sunmaktadır. Kalın tipografiler ve tam genişlikte görseller kullanarak sitenizi ziyaret etmekte olan kişilerin dikkatini tam olarak çekebilmeniz mümkündür. Tema bunun yanı sıra sizin istediğiniz gibi bir tasarım oluşturabilmeniz adına da özelleştirmeye açık yönlere de sahiptir. Temada yer alan bütün elementleri özelleştirmeniz mümkündür. Ek olarak kaydırgaçları ve renk düzenlerini de kendinize göre değerlendirebilirsiniz. Online mağazanızı daha iyi geliştirmek istediğiniz takdirde çeşitli SEO eklentilerini de kullanma yoluna gidebilmeniz mümkündür.

Tyche

Özellikle temanızda canlı renkler kullanmak istiyorsanız Tyche tam olarak sizin için uygun olan bir temadır. WooCommerce tarafından geliştirilen ücretsiz WordPress e – ticaret temaları arasında yerini alıyor. Ek olarak WooCommerce’in çeşitli eklentileri de entegre edilmiş konumdadır. Online mağazanızda temayı kullanarak profesyonel bir görünüm oluşturabilir ve isterseniz temayı özelleştirme yoluna da gidebilirisiniz. Temada ürünleriniz son derece akıcı bir şekilde görüntülenebileceği gibi aynı zamanda canlı duracaktır ve müşterilerinizin alışverişlerinizi de artıracaktır. Yer almakta olan bütün sekmeklerde hem modern bir görünüm sunulur hem de kullanıcı dostu bir yapıya sahiptir. Ürünlerinizi kategorilere ayırdığınız zaman ise bu kategorilere renk verebilmeniz mümkündür. Sosyal medya icon’ları kullanarak müşterilerinizi sosyal medya hesaplarınıza yönlendirmeniz de mümkündür.

 

müşteri paneline ulaş, eğer üyeliğiniz yoksa

© 2022 Hostragons Global Ltd. Tüm hakları saklıdır. Hostragons® tescilli ticari markadır.

Language »