En İyi 15 WordPress Instagram Eklentisi – 2021


Son yılların en popüler sosyal medya uygulamalarına bakmış olduğunuz zaman Instagram’ın en fazla kullanılmakta olan uygulamalar arasında yerini aldığını görebilirsiniz. Uygulama üzerinden kendi oluşturmuş olduğunuz kitleyle çeşitli içerikler paylaşarak kitlenizi daha fazla büyütebilirsiniz. Instagram gönderilerinizi WordPress ile kurulmuş olan web sitelerinizde paylaşmış olduğunuz takdirde ise eklenti kullanarak yönetimi yapmanız gerekmektedir. Bu noktada doğru bir eklenti seçerek isteğinizi gerçekleştirebilirsiniz. Yazımızda ise sizlere kullanabileceğiniz en iyi 15 eklenti hakkında bilgi vereceğiz.

AccessPress Instagram Feed

Konumuz WordPress ile Instagram arasında bir entegrasyon sağlamak olduğu takdirde Instagram içeriklerinizi web sitenizde de görüntülemek isteyebilirsiniz. Bu noktada en fazla kullanılmakta olan eklentiler arasında AccessPress Instagram Feed eklentisi yer almaktadır. Eklentiyi Instagram hesabınızla bağlamış olduğunuz takdirde yayınlarınızı bir sayfada ya da yazıda kısa kod veya bileşen kullanarak yerleştirmelerinizi yapabilirsiniz.

Listemizde sizlere sunduğumuz eklentilerin büyük bir bölümü benzer özelliklere sahip olduğu gibi kullanımları da kolay seviyededir. Bu araç ise sizlere birçok düzen sağlamakta olduğu için gönderilerinizi ön plana çıkarabilirsiniz. Ek olarak fotoğraflarınız noktasında ışık kutusu efekti de sizlere sunulur ve son derece mobil duyarlı bir eklentidir.

Dikkat Çeken Özellikler:

  • Bileşenler ya da kısa kodlarla beraber Instagram yayınınızı WordPress’de de görüntüleyebilme imkanına sahip olursunuz.
  • Sizlere birçok düzen sunulduğu için yayınlarınızı da bu düzenle paylaşabilmeniz mümkündür.
  • Herhangi bir ek yapılandırma kullanmanıza gerek kalmadan mobil uyumlu yayınlar yapabilme.

Ücret:

Gönderilerinizi paylaşma sırasında daha fazla seçenek istiyorsanız eklentinin Premium sürümüne geçiş yapabilirsiniz. Sadece bir pro lisansı almanız bile sizlere daha fazla düzen oluşturabilme imkanı sağlamaktadır. Ek olarak Premium sürümlerde sizlere fotoğraflarınızdaki beğenilerin ve yorumların sayısını da gösterebilme imkanı sunulmaktadır.

Instagram Feed

Eklentinin adı her ne kadar diğer eklentilere göre çok yaratıcı olmasa da içeriğinde farklı özellikleri bir arada sunmakta olan bir eklentidir. Ana fonksiyonları bakımından Instagram içerikleriniz noktasında WordPress’de yer alan kısa kod ile görüntüleyebilmenizi sağlar. Eklentinin dikkat çeken özelliklerinden birisi ise; sadece bir yayın içerisinde farklı hesaplardan fotoğrafların görüntülenmesine yardımcı olmasıdır. Eklentide Instagram içeriğinizde fotoğrafların çözünürlüklerini özelleştirme ve düzenini oluşturmada da destek verilmektedir.

Dikkat Çeken Özellikler:

  • Instagram içeriklerinizi kısa kodlar kullanarak WordPress tabanlı olan sitelerinizde görüntüleyebilme imkanı.
  • Sadece bir yayın paylaşarak farklı Instagram hesaplarından fotoğrafları da görüntüleyebilmek.
  • Farklı yerleşik seçeneklerle yayınlarınızın görünümlerini ve özel CSS ile beraber özelleştirebilme imkanı sunar.
  • Kullanıcılarınızın sizin istediğiniz kadar fotoğraf görüntüleyebilmesine izin verir.

Ücret:

Eklenti WordPress’de ücretsiz bir şekilde sunulmaktadır.

WD Instagram Feed

Belirtmiş olduğumuz diğer Instagram eklentileri gibi WD Instagram Feed eklentisi de WordPress sitelerinde bir Instagram bileşeni oluşturabilme imkanını sunmaktadır. Ek olarak klasik olan kısa kodları da desteklemektedir. Eklentide birçok düzen olduğu gibi modern bir tasarım da oluşturabilmeniz mümkündür. Eklentide bulunmakta olan en favori özellik ise Instagram yayınlarınızda olan bazı fotoğrafların görüntülenmemesini seçebilme imkanı sağlamasıdır. Bu şekilde WordPress sitenizde hangi içeriklerin görüntülenebileceğini de kontrol altında tutabiliyorsunuz.

Dikkat Çeken Özellikleri:

  • Bileşen ve kısa kodlarla beraber WordPress sitenize Instagram gönderilerinizi ekleyebilme imkanı.
  • Modern metro tasarımı da dahil olarak farklı düzenler oluşturabilme.
  • Instagram gönderilerinizden istediklerinizi paylaşabilme
  • Sayfa kaydırabilme ve numaralandırma özelliklerinden istediğinizi tercih edebilme.

Ücret:

Eklentinin Premium versiyonu da bulunmaktadır. Bu versiyonda daha fazla geçiş, ilave düzenler ve yayın destekleri gibi çeşitli özellikler sunulmaktadır.

WP Instagram Widget

Instagram içeriklerinizi WordPress sitenize hızlı bir şekilde eklemek istediğiniz takdirde WP Instagram Widget eklentisi tam olarak size göredir. Bu eklenti sayesinde basit bileşen kodlarından faydalanarak gönderilerinizi görüntüleyebilirsiniz. Aynı zamanda Instagram hesabınıza herhangi bir erişim sağlamanıza da gerek yoktur. Burada tek yapmanız gereken ise; görüntülemek istediğiniz hesapların adını girmek olmalıdır. Yalnız hesabın herkese açık bir hesap olması çok önemlidir. Eklentinin avantajlı çok olduğu gibi çok fazla özelleştirme yapılamama gibi dezavantajları da bulunmaktadır.

Dikkat Çeken Özellikler:

  • Sadece bir bileşenle beraber istediğiniz hesabın gönderilerini web sitenizde görüntüleyebilme imkanınızın olması.
  • Bileşeninizde yer almakta olan fotoğrafları otomatik bir şekilde önbelleğe alabilme imkanının bulunması.

Ücret:

Eklenti açık kaynaklı bir şekilde sunulduğu gibi aynı zamanda ücretsiz olarak yer almaktadır.

Feed Them Social

Paylaşmış olduğumuz eklentilerde yalnızca Instagram odaklı olan eklentileri paylaştık. Fakat daha kapsamlı bir eklenti arıyorsanız Feed Them Social eklentisini kullanma yoluna gidebilirsiniz. Eklentide farklı sosyal medya uygulamalarında yer almakta olan içeriklerinizi görüntüleyebilme imkanı sağlar. Pinterest, Facebook, Twitter, YouTube gibi sık kullanılmakta olan sosyal medya uygulamalarındaki içeriklerinizi paylaşabilmeniz mümkündür. Ek olarak bu uygulamalar için takip et ve beğen gibi tuşları da ekleyebilmeniz mümkündür.

Dikkat Çeken Özellikler:

  • Yine kısa kod ve bileşen kullanma yoluna giderek çeşitli sosyal medya uygulamalarınızdaki içerikleri ekleyebilmeniz mümkündür.
  • Yapacağınız bütün yayınlarınız için hem takip et hem de beğen butonlarınızı ekleyebilmeniz mümkündür.
  • Tam olarak mobil dostu olan bir galeriden oluşur.

Ücret:

Eklentide farklı fiyat aralıklarıyla beraber çeşitli özelliklere sahip Premium bir versiyon da sunulmaktadır.

Photonic Gallery

Farklı platformlardan WordPress sitenize yayın eklemek istediğiniz zaman tercih edebileceğiniz eklentilerden birisi de; Photonic Gallery eklentisidir. Yalnız bu eklentinin asıl odak noktası fotoğrafçılık siteleri şeklindedir. Sadece sosyal medya uygulamalarından değil aynı zamanda Flickr, Smugmug, Picasa, Zenfolio gibi uygulamalardan da yayınlar desteklenir. Eklentide yayınları ekleyebilme adına kısa kod sistemini kullanırsınız. Eklentide kod editörü de yer aldığı için kısa kodlar üretebilir ve yayınlarınızı daha fazla özelleştirebilme imkanına sahip olabilirsiniz.

Dikkat Çeken Özellikler:

  • Instagram, Zenfolio, Picasa, Smugmug ve Flickr gibi platformlardan yayınların WordPress sitelerinde görüntülenebilmesi.
  • Paylaşmak istediğiniz yayınlarınızı istediğiniz zaman istediğiniz yere ekleyebilme özelliği ve özelleştirme için kısa kod kullanabilme imkanı.

Ücret:

Eklenti ücretsiz bir şekilde sunulmaktadır ve herhangi bir Premium versiyonu bulunmamaktadır.

Instagram Gallery

Kullanımı en kolay WordPress Instagram eklentisi araştırmış olduğunuz noktada kullanacağınız eklentilerden birisi Instagram Gallery eklentisidir. Kullanımı son derece basit olsa bile güçlü bir aday olmayı da başarmış konumdadır. Aracın kullanımı son derece basit olduğu gibi Instagram yayınlarınzıı da web sitenize galeri ya da karusel olarak ekleyebilme yoluna da gidebilirsiniz. Eklentide bazı özelleştirme seçenekleri de yer almaktadır. Bu yüzden özelleştirme yaparak da yayınlarınızı web sitenize ekleyebilmeniz mümkündür.

Dikkat Çeken Özellikler:

  • Bileşen kullanma yoluna giderek karusel ve galeri ekleyebilmeniz mümkündür.
  • Paylaşmış olduğunuz Instagram yayınlarınızı kolay ve hızlı bir şekilde kurabilmeniz mümkündür.

Ücret:

WordPress eklenti dizini üzerinden Instagram Gallery eklentisini ücretsiz şekilde kurabilmeniz mümkündür.

WP Instagram Post and Widget

Web sitelerinizde kullanabileceğiniz bu eklenti bahsetmiş olduğumuz diğer 7 eklentiden daha farklı özelliklere sahiptir. Eklenti Instagram içeriğinizi WordPress’te yayınlama değil de WordPress sitelerinizde paylaşmış olduğunuz gönderilerinizi Instagram’da yayınlama imkanını sağlamaktadır. Bu evrede herhangi bir özel yazı türü kullanabilmeniz de mümkündür. Eklenti yazınızda yer almakta olan meta açıklamasını kullanarak direk kaynağa yönlendirilen bir bağlantı da ekler. Eklenti sayesinde Instagram’dan WordPress’e trafik çekebilmeniz mümkündür.

Dikkat Çeken Özellikler:

  • İstediğiniz türden bir WordPress yazı tipini Instagram’da yayınlayabilirsiniz.
  • Yazılarınızda öne çıkmakta olan görsellerle meta açıklamalarını ekleyebilmeniz mümkündür.
  • Paylaştığınız WOrdPress içeriklerinize Instagram’dan bağlantı ekleme.

Ücret:

Belirtmiş olduğumuz özelliklerin yanı sıra farklı özellikler de Premium versiyonda yer almaktadır. Premium lisansın ücreti ise 29 dolardır. Lisans sayesinde birçok Instagram hesabından içerik paylaşabilmeniz mümkündür.

Instagram Widget by WPZOOM

Eklenti sizlere WordPress’te bileşen oluşturabilme imkanı sağlamaktadır. Instagram Widget by WPZOOM ise diğer birçok eklentilere göre daha kolay bir kullanıma sahiptir. Çok fazla uğraşmak istemiyorsanız ve sitenizde tek bir yayını ön plana çıkarmak istiyorsanız bu eklentiden destek alabilmeniz mümkündür. Yalnız bu eklentide sizlere çok fazla bir özelleştirme imkanı sunulmamaktadır. 2 – 3 sütunlu olan düzenleri desteklemektedir. İki düzende son derece hoş bir görünüme sahiptir.

Dikkat Çeken Özellikler:

  • Yayınlarınızı WordPress’te görüntüleyebilme adına Instagram bileşenlerini kullanabilme imkanı.
  • Sizlere sunulan çekici ve hoş düzenler içerisinden seçimlerinizi yapabilme.

Ücret:

Eklenti bütün özellikleriyle beraber sizlere ücretsiz şekilde sunulmaktadır.

Custom Instagram Feed

Detaylı bir eklenti aradığınız zaman ise Custom Instagram Feed eklentisinin son derece detaylı olan bir eklenti olduğunu görebilirsiniz. Temel bir özellik olarak WordPress sitenizde Instagram gönderilerinizi görüntüleyebilme imkanı sağlar. Yayınlarınızın görüntülenme evresinde ise geniş kapsamlı bir şekilde özelleştirme sizlere sunulmaktadır. Özellik özellikle yayınlarınızın boyutunu, genişliğini ve arkaplan rengi gibi alanları değiştirebilme imkanını sağlamaktadır. Ek olarak sizlere farklı düzenler de sunulmaktadır. Fotoğraflarınızın görüntülenme sırasında hangi sırayla görüntülenebileceğini öğrenebilmeniz de mümkündür. Eklenti bunun yanı sıra mobil duyarlı olan bir eklenti konumundadır.

Dikkat Çeken Özellikler:

  • Instagram yayınlarınızı WordPress sitenize kısa kodlar kullanma yoluna giderek ekleyebilmeniz mümkündür.
  • Yapacağınız yayınlarınızın düzenlerini değiştirebilme imkanı sağlar ve özelleştirmeye açık bir eklentidir.
  • Instagram galerinizi paylaşacağınız evrede Fazlasını Yükle seçeneğini kullanabilmeniz mümkündür.

Ücret:

Eklentide sizlere daha fazla özellik sunulan Premium versiyon da sunulmaktadır. WordPress sitenizde Instagram videolarınızı da görüntüleyebilirsiniz. Işık kutusu gibi özellikler de Premium özelliklerde desteklenmektedir.

Blog2Social

Eklenti sizlere WordPress sitenizde yer almakta olan içeriklerinizi Instagram’da yayınlamak için oluşturulmuş olan bir eklentidir. Blog2Social’ın bu özelliği sadece Instagram’da geçerli değil ayı zamanda diğer sosyal medya uygulamalarında da desteklenmektedir. Facebook, Flickr, Reddit, LinkedIn, Pinterest gibi uygulamalarda da paylaşma yoluna gidebilmeniz mümkündür. WordPress sitenizde hangi sosyal medya platformlarını bağlayabileceğinizi de seçebilme imkanına sahip olabilirsiniz. İstediğiniz yayınları zamanlayabilme özelliği de bulunmaktadır. Uygulamanın en güzel özelliklerinden birisi ise; hashtag’ler yazılarınız incelenerek otomatik olarak oluşturulabilmektedir.

Dikkat Çeken Özellikler:

  • Paylaşmış olduğunuz WordPress içeriğini 10’un üzerinde sosyal medya platformunda paylaşabilmeniz mümkündür.
  • Herhangi bir türden olan içerikleri zamanlayabilme ve yeni yazılar paylaşma
  • Yazıların paylaşım sırasında etiketlerinin otomatik oluşması

Ücret:

Eklentinin ayrı bir Premium özelliği bulunmaktadır. Premium sürümü kullanmak isteyen kişilerden aylık olarak 5 Euro talep edilmektedir. Bu sürümde iki kullanıcı ve üç tane sosyal medya hesabı desteklenmektedir.

Super Socializer

Listemizde sizlere 11 tane eklenti paylaştık. Fakat Super Socializer eklentisinde sizlere diğer hiçbir eklentide olmayan bir özellik sunulmaktadır. Bu eklenti sayesinde WordPress sitenize giriş yapacağınız sırada Instagram ve birkaç sosyal medya hesabıyla giriş yapabilmeniz mümkündür. Bu özellik genel anlamda sosyal giriş olarak da karşımıza çıkmaktadır. Bütün siteler için yeni bir hesap oluşturmak istemediğiniz takdirde bu özellikten en iyi şekilde faydalanabilme yoluna gidebilmeniz mümkündür. Eklentide WordPress kullanarak kurulmuş olan sitenize sosyal paylaşım butonları da ekleyebilme yoluna gidebilirsiniz. Bu butonların görünümlerini özelleştirme imkanı da sizlere sağlanmaktadır.

Dikkat Çeken Özellikleri:

  • Kullanıcılar web sitelerine giriş yapacağı sırada sahip olduğu sosyal medya uygulamalarını kullanarak giriş yapabilme imkanı sağlar.
  • Birçok sosyal medya uygulamasının paylaşım butonlarını WordPress sitenize ekleyebilme.

Ücret:

Super Socializer platformunda farklı ücret uzantıları yer almaktadır. Bu eklentinin ücretsiz versiyonunda da birçok özellik sunulmaktadır.

Featured Image From URL

Bu eklentide de diğer eklentilerde bulunmayan bazı özellikler yer almakadır. Featured Image From URL eklentisini kullanmış olduğunuz takdirde harici olan bazı görselleri yazınızda öne çıkan görsel şeklinde izin verebilme imkanına sahip olursunuz. Burada tek yapmanız gereken işlem ise; kullanmakta olduğunuz görselin URL’sini girmeniz gereken alana eklemektir. Eklenti Instagram fotoğraflarını da desteklemekte olduğu için Instagram görsellerini de ekleyebilmeniz mümkündür. Bu yüzden başka yayınlardaki fotoğrafları indirmek zorunda kalmadan ekleme yoluna gidebilmeniz mümkündür.

Dikkat Çeken Özellikler:

  • Farklı platformlarda yer almakta olan görselleri yazılarınızda öne çıkan görsel şeklinde ekleyebilmeniz mümkündür.
  • Instagram fotoğraflarını da direk kullanma yoluna gitme.

Ücret:

Eklentide normalde ücretsiz versiyon da bulunur. Fakat 50 dolarlık bir bağış yapmış olduğunuz takdirde Premium versiyonu kullanma yoluna gidebilmeniz mümkündür.

Social Media Share Buttons and Social Sharing Icons

Bu eklenti özelikle sizlere WordPress sayfanıza sosyal medya icon’ları ekleyebilme imkanı sağlamaktadır. Eklentide çok geniş seçeneklere sahip olan tuş stilleri yer almaktadır ve Instagram’da desteklenmektedir. Eklentide sadece eşsiz tuş kombinasyonları yer almıyor. Bunların yanı sıra kendi icon’larınızı yükleyebilme imkanınızda bulunmaktadır. İcon’ların altında yazılarınızın kaç defa görüntülendiği de görülebilmektedir.

Dikkat Çeken Özellikler:

  • WordPress’te yer alan içeriklerinizi sosyal medya paylaşma butonlarıyla beraber pazarlayabilme imkanı.
  • 200’ün üzerindeki sosyal medya platformlarının butonlarını başarılı ve kolay bir şekilde ekleyebilme.
  • Geniş kapsamlı olan farklı seçeneklerde tuş stilleri
  • İçeriklerin paylaşma sayısını görüntüleyebilme

Ücret:

Eklentide ek özelliklerden faydalanmak istediğiniz takdirde Premium versiyonlardan faydalanabilirsiniz. Premium versiyonda bir butona ziyaretçileriniz tıkladığı zaman ne olacağına karar verebilirsiniz.

Ultimate Member

Sosyal medya girişi ile WordPress sitelerine erişebilme imkanı sağlayan bir diğer eklenti ise Ultimate Member eklentisidir. Eklentide gelişmiş olan kullanıcı profilleri de bulunmaktadır. Eklenti sayesinde kayıt olma deneyimleri artacağı gibi özelleştirilebilme imkanı da yer almaktadır. Kullanıcıların profiline bilgi ekleyecekleri sırada ne türden bilgiler ekleyebileceğini de seçebilirsiniz. Örneğin; kullanıcılarınız Instagram fotoğraflarını kendi profillerinde görüntüleyebilmektedir.

Dikkat Çeken Özellikleri:

  • WordPress’te kullanıcı profillerinin sayfalarını ve kayıt olma işlemlerini daha özel bir hale getirebilme
  • WordPress ile kurulmuş olan web sitelerinizde özel mesaj ve duvar gibi sosyal medyalarda kullanılmakta olan özellikleri ekleyebilme.
  • Kullanıcıların kullanmış olduğu Instagram içeriklerini kendi profillerine ekleyebilme

Ücret:

Normalde eklenti sizlere ücretsiz bir şekilde sunulmaktadır. Fakat gelişmiş olan özellikleri kullanmak istediğiniz sırada farklı üyelik versiyonları farklı özelliklerle sunulduğu için bunu değerlendirme yoluna gidebilmeniz mümkündür.

 

müşteri paneline ulaş, eğer üyeliğiniz yoksa

© 2022 Hostragons Global Ltd. Tüm hakları saklıdır. Hostragons® tescilli ticari markadır.

Language »